O szkole
· Historia szkoły
· Patron
· Hymn
· Galeria
· Bilbioteka

· Świetlica
· Pedagog i psycholog
· Pracownicy
· Kalendarz szkolny
· Wzory dokumentów
· Sukcesy szkoły
· Projekty realizowane w szkole
· Punktowy System Oceniania Zachowania
· Przedmiotowe systemy oceniania
· Statut szkoły
· Szkolny klub wolontariatu
· Ogłoszenia
· Informacje związane z polityką ochrony danych instytucji
· Obiady
· SKTR Dreptuś
· Gazetka szkolna
· Fundacja Akademia 44
· Poprzednia wersja strony
Nowe artykuły
· XVIII ŁÓDZKI FESTIWA...
· Wycieczka "Dreptusia...
· VIII edycja konkursu...
· XV Edycja Konkursu "...
· Pierwsza wycieczka z...
Warsztaty kulinarne.
Wydarzenia

21 marca pierwszego dnia wiosny w klasie 3b odbyły się warsztaty kulinarne. Prowadził je szef kuchni hotelu Konstancja pan Kamil Skowroński. Uczniowie przygotowywali naleśniki z farszem szpinakowym. Pracowali w grupach czteroosobowych. Każda drużyna miała przygotowane składniki i przybory kuchenne. Dzieci otrzymały również czapki kucharskie. Następnie uczniowie wykonali ciasto oraz farsz. Szef kuchni smażył naleśniki a uczestnicy zajęć wypełniali je nadzieniem. Dzieci czerpały radość ze wspólnego przyrządzania i spożywania posiłku. Pod koniec spotkania była możliwość zadawania prowadzącemu pytań na temat jego pracy.



































Kontakt
Szkoła Podstawowa
nr 44
im. prof. Jana Molla
ul. Kusocińskiego 100
94-054 Łódź


tel. 42 686 48 89
fax. 42 686 48 89


kontakt@sp44.elodz.edu.pl

Projekty